الطائر المصرى عضوجديد
عدد الرسائل : 11 نشاط العضو : دعاء : تاريخ التسجيل : 26/08/2012
| موضوع: صينيه رز خطيييره ولذييييذه الخميس سبتمبر 06, 2012 2:58 pm | |
|
صينيه رز خطيييره ولذييييذه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] دجاجه
كاسين ونص رز مغسول ومنقوع
جزرتين وسط مبشورات
بطاطستين
ملفوف مقطع طوال شوي
بهارات
ملح
فلفل احمر مطحون
بصل مقطع جوانح ومقلي
اطبخي الدجاجه لما تستوي مع بصل وملح وحبحر>>يعني فلفل حار
بعدين طلعي الدجاجه وخليها على جنب
وصفي المرق واضيفي الرز المنقوع بعد ماتصفينه للمرق
وخليه لما يستوي استواء كامل
ودلوقتى نجي للشغل اللي عليه الكلام
قومي شيلي الجلد والعظم من الدجاج وقطعيه بس لايكون صغار يكون وسط احسن
ثم قومي قطعي بصل جوانح وقلبيه على النار الى ان يتغير لونه
ثم اضيفي له الملفووووف وخليه عالنار وقلبيه>>انا خليته تقريبا 10 دقايق على نار هاديه
الى ان تطلع ريحته ويذبل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم اضيفي الدجاج وبهارات وملح وفلفل احمر وطفي عن النار واضيفي الجزر
وتكونين مقطعه البطاطس على شكل مثلثات رفيعه>>زي ما هتشوفيه فى الصورة
وقاليته في الزييت
ودلوقتى نبداء في الشغل
نجيب صينيه ونحط اول طبقه الرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم الطبقه الثانيه البطاطس المقليه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
جا دور الدجاج...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وخلصنا بقي التقديم بس اذا كانت صينيتك بارده دخليها الفرن تحمى
ثم قومي قطعي بصل جوانح واقليه في الزيت ثم حطيه فوق الصينيه
بس انتبهي لاتضيفي البصل المقلي ثم تدخلي الصينيه الفرن علشان يكون البصل رطب وهو حلاته يكون يقرمش
وحطي شوي بقدونس يزينها
او زينيها باي شي تفضلينه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
دمعة وفاء عضوجديد
عدد الرسائل : 12 نشاط العضو : دعاء : تاريخ التسجيل : 06/09/2012
| موضوع: رد: صينيه رز خطيييره ولذييييذه الخميس سبتمبر 06, 2012 6:57 pm | |
| | |
|